WNIOSEK O UPADŁOŚĆ KONSUMENCKĄ darmowy wzór do pobrania

Forum Fora Wnioski, wzory, pisma WNIOSEK O UPADŁOŚĆ KONSUMENCKĄ darmowy wzór do pobrania

Przeglądasz 15 wpisów - od 31 do 45 (z 77)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywne

Dzięki, ale włożyłeś te dokumenty do jakichś teczek i je poopisywałeś? Na razie mam porządek.
    Umowy chwilówki, umowy bankowe, umowy prywatne, wszystkie cesje i wezwania ładnie śpięte.
    No fakt robiąc ksero tego wszystkiego trzeba będzie porozczepiać ehh.

—————————————————————————————–

4.2. Należności (wierzytelności dłużnika) względem banków i spółdzielczych kas oszczędnościowo kredytowych (środki na rachunkach)

mam problem z tą rubryką; czy tu się wpisuje długi bankowe czy wszystko w spisie wierzycieli (rubryka nr 5)

i analogicznie tu

4.3. Należności (wierzytelności dłużnika) względem innych podmiotów

umowy z osobami prywatnymi tutaj czy w rubryce nr 5 SPIS WIERZYCIELI ?

Anonim
    Nieaktywne

I jeszcze taka sprawa jak skreślić daną rubrykę w wordzie ?

https://zapodaj.net/9825529603502.jpg.html

tomkasz
    Uczestnik

To są wierzytelności, które inne podmioty mają względem Ciebie (wierzytelności dłużnika).
    Wszystkie swoje zobowiązania wpisujesz w rubryce 5.

Anonim
    Nieaktywne

Dzięki, więc mogę powoli sobie wszystko wypełniać a czasu mam dużo bo się z tym nie śpieszę.

Pytałem informatyków jak skreślić te rubryki w wordzie.

Anonim
    Nieaktywne

Ze skreśleniem rubryki miałem problem bo posiadałem tylko program WordPad (stary komp).
    Mam teraz program Word Starter 2010 i problem rozwiązany.

Wybrać komórkę i zaznaczyć. Obramowanie i cieniowanie, skreślenie opcja pierwsza z prawej, gotowe :).

Anonim
    Nieaktywne

witam
    ja w innej kwestii:
    chciałam zapytać jak wygląda sprawa o ustalenie planu spłat? czy na tej rozprawie są wierzyciele czy mogą mnie jakoś atakować, szklaowac? tak jak windykatorzy..
    czy w takiej sytuacji moge wnioskowa o brak planu splat??
    co musze uwzględnić gdy pisze o plan spłat??
    mam 2400zł na rękę ( teraz gdy jest syndyk to 1440 i sama utrzymuje trojkę dzieci w tym jedna na studiach) oraz 1000+ ale całość wydaje na utrzymanie córki na studiach
    nawet nie chodzę do dentysty bo nie mam za co…

anheros
    Uczestnik

Wierzyciele mogą ale nie muszą przyjść na rozprawę. Na pewno Sąd ich będzie pytał pisemnie o własne stanowisko ws. psw i ws. Twojego stanowiska w tej sprawie.
    Uwzględnić musisz dochody i wydatki – ale Sąd i tak zrobi, co chce.
    O reszcie – było na forum wielokrotnie.

Anonim
    Nieaktywne

@anna78
    Jeszcze drobna uwaga : prosimy nie powodować galimatjasu.
    Pytania dotyczące PSW – należy zadawać w takim/ lub zbliżonym temacie (na stronie 1-szej tego forum jest np. „rozprawa o ustalenie PSW”).
    Wystarczy pomyśleć także o innych, którym takie pomieszane wątki utrudniają czytanie forum !

Anonim
    Nieaktywne

To się może komuś przydać przy wypełnianiu wniosku. Bardzo stare długi z działalności gospodarczej – zadawniona niewypłacalność przedsiębiorcy. (…) Po upływie 10 lat ustawodawca nie przewiduje już istnienia negatywnej przesłanki ogłoszenia upadłości konsumenckiej. (…) W upadłości konsumenckiej sąd będzie badał jedynie istnienie podstawowej przesłanki, a zatem winy „w niewypłacalności”. Osoby te stają jednak przed ogromnym wyzwaniem związanym z odszukaniem i zgromadzeniem stosownej dokumentacji dotyczącej zadłużenia i prowadzonej działalności, a zwłaszcza przyczyn niewypłacalności. Samo zaświadczenie od komornika może nie wystarczyć. Reasumując, jeżeli ktoś ma stare długi i udokumentowaną przyczynę ich powstania te dokumenty należy archiwować i do wniosku podłączyć. Niestety, niewielu w praktyce to robi.

Anonim
    Nieaktywne

@anheros Rozmawiałem z adwokatem na temat wniosku o UK i obfitości dowodów dołączonych. Powiedział mi, że gdyby tych dokumentów nie miał, miałby poważne kłopoty. Po pierwsze miałby tylko NAKAZ ZAPŁATY (nie wyrok) i pismo komornika. W jaki sposób uargumentowałby w sądzie brak winy w powstałej niewypłacalności? Obarcza winą wierzyciela a nie odwołał się? Dokonałem wpisu (skrótowo) dotyczący bardzo starych długów. Cała analiza jest spora i też skomplikowana.

wiselka
    Uczestnik

W poprawnym sporządzeniu wniosku o upadłość najsensowniej jest się zwrócić do kancelarii która przeprowadzi audyt prawny dzięki któremu będziemy mogli zamknąć działalność z jak najmniejszą stratą i samemu nie martwiąc się już o problemy prawne przy tej czynności. To chyba najlepsza decyzja w tak ciężkich chwilach kiedy łatwo o błąd który może jeszcze pogorszyć sytuacje.

Anonim
    Nieaktywne

@wiselka Również tak sądzę. W UK najtrudniejsze sprawy mają byli przedsiębiorcy. Sądy inaczej takich taktują w podwyższonym standardzie. Dokumentacja musi być solidna i dobrze uargumentowana przyczyna niewypłacalności. W moim przypadku wystąpiły trzy zupełnie niezależne od przedsiębiorcy przyczyny i na wszystko miałem dokumenty. Sam wniosek był super napisany przez prawników.

Anonim
    Nieaktywne

Witam Wszystkich mam takie pytanie mam nadzieje że ktoś mi odpowie: czy wniosek oraz wszystkie załączniki można drukować/kopiować dwustronnie? Oraz czy tak jak w przykładowym wzorze wniosku mecenasa pisać obok kwoty zadłużenia również odsetki i koszty egezkucyjne? Co jeśli nie są znane a jest znana tylko kwota całkowita zadłużenia? Jak to u was wyglądało? Z góry dziękuję za odpowiedź.

karol123
    Uczestnik

Sorry nie odpowiem bo nie wiem. Składałem wniosek w 2015 roku. Nie było jeszcze formularzy. Naszła mnie tylko taka refleksja, że brakuje mi Henzyka i jego elaboratów. Henzyk żyjesz?

Anonim
    Nieaktywne

Kwoty na tym etapie nie są aż tak ważne, chodzi o dokładną co do złotówki kwotę zadłużenia. To i tak póżniej wierzyciel się określi.

Przeglądasz 15 wpisów - od 31 do 45 (z 77)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.