W jakim czasie Syndyk winien dokonać żwrotu środków z masy ?

Forum Fora Przepisy prawa upadłościowego W jakim czasie Syndyk winien dokonać żwrotu środków z masy ?

Przeglądasz 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7)
  • Autor
    Wpisy
    Villemo
    Uczestnik

Witam wszystkich,
    moje postępowanie upadłościowe zostało zakończone. W jakim czasie Syndyk powinien wysłać pismo do pracodawcy o zwolnieniu zajęcia wynagrodzenia? W jakim czasie powinien dokonać zwrotu środków z masy, na wskazany rachunek bankowy?
    z góry dziękuję za odpowiedzi.

anheros
    Uczestnik

Natychmiast po prawomocnym psw.
    A zwrotu z masy… hmmm…. znam sytuacje, że po 2 latach nie zwrócił, bo „biedny jest” i takie tam. Powinien niezwłocznie.

Villemo
    Uczestnik

A to ciekawe…Czy powinnam otrzymać od Syndyka stan rozrachunków konta? Czy raczej powinnam zamówić akta sprawy w Sądzie i tam sprawdzić? W listopadzie , tuż przed sprawą przeglądałam akta, zapoznawałam się dokumentami. Był tam podany stan środków znajdujacych się w masie, ale doszło potrącenie z wynagrodzenia za listopad, grudzień i styczeń…Czy Syndyk powinien po otrzymaniu prawomocnego orzeczenia złożyć raport i zakończeniu zarządu nad moim majątkiem?

anheros
    Uczestnik

Tak – powinien/musi się wtedy rozliczyć z Tobą co do grosza.

Anonim
    Nieaktywne

Villemo jak u Ciebie się to zakończyło, bo jestem w podobnej sytuacji?

Archibaldt
    Uczestnik

Ja też czekam , bo jak do tej pory syndyk nie wykonuje żadnych ruchów. PSW prawomocne od 08.10.2020r., a pierwszą wyższą ratę spłaconą ze środków zgromadzonych przez syndyka mam wpłacić wierzycielom do 15 grudnia.

Anonim
    Nieaktywne

PSW prawomocny od 11.2019, majątek sprzedany, wierzyciele spłaceni, została nadwyżka z masy upadłości. Regularne przebywanie i czytanie akt w bibliotece. Teraz w listopadzie 2020 roku nie udostępniają wejścia do sądu.4-5 pism do Sądu o przyśpieszenie sprawy! I nic. Sprawa zgłoszona do Dziennikarki do sprawy dla reporterów.

Przeglądasz 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.