upadłość Łódź

Forum Fora Sądy upadłościowe upadłość Łódź

Przeglądasz 13 wpisów - od 61 do 73 (z 73)
  • Autor
    Wpisy
    adw. Michał Hajduk
    Administrator

Jak najbardziej musi. Nic się nie zmieniło. Jedno to wskazanie dłużnika, a drugie to jego złożenie się. Wszystko jest po staremu.

Wiosna2019
    Uczestnik

Dziękuję, ja już po całym procesie, wszystko prawomocne. Chciałem się upewnić, bo przekonuję kogoś, że on sam musi podać we wniosku wszystkich wierzycieli i w końcu zwątpiłem. Jak nie zwątpić skoro ktoś ma informację od samego syndyka, ale mówię mu syndycy są różni.

Jagodowa
    Uczestnik

Witam, syndyk złożył do Sądu wniosek o przyznanie wynagrodzenia ile jeszcze może kinąć czasu zanim dostanę plan spłaty?

Jagodowa
    Uczestnik

Jeszcze jedno pytanie syndyk chce wynagrodzenie w kwocie 6000 plus VAT wiec 7300, u mnie nie było żadnego majątku który syndyk by musiał sprzedać czy jest to kwota adekwatna do wykonywanych działań? Ja się kompletnie nie znam. Po autko do tej pory uzbierala się niewielka suma jeśli chodzi o potrącenia z wynagrodzenia. Czy reszta wynagrodzenia dla syndyka będzie uwzględniona w psw?

darooo321
    Uczestnik

Podłączam sie do tematu , u mnie też syndyk przedstawił mi projekt planu spłaty , teraz podobno to poszło do Sądu , powiedziano mi ,że czekamy na wyznaczenie rozprawy .
    Pytanie jak jest w Łodzi czy rozprawa będzie jawna czy nie , wiem ze jezeli nikt nie zgłasza o jawność rozprawy , może ona odbyć sie na posiedzeniu nie jawnym , jakie są zwyczaje w Łodzi i ile to może jeszcze potrwać , drugie pytanie co z wynagrodzeniem syndyka , kiedy nie posiadam żadnego majątku i nie ma nic w masie upadłości , czy będzie ono dołączone do planu spłaty ?
    dziekuję.

Jagodowa
    Uczestnik

Ile czekałeś od momentu kiedy Syndyk złożył wniosek do sądu o wynagrodzenia do czasu kiedy przedstawił Ci plan splaty?

darooo321
    Uczestnik

Syndyk złożył sprawozdanie ostateczne i zostało klepnięte , nie wystąpił jeszcze o wynagrodzenie .

Jagodowa
    Uczestnik

To u Ciebie trochę inna sytuacja. A jakiekolwiek sędziego masz?

Jagodowa
    Uczestnik

Witam.
    U mnie jak narazie sąd przyznał wynagrodzenie syndykowi. Czekam aż syndyk ustali plan spłaty wierzycieli. Orientuje się ktoś ile jeszcze mniej więcej zostało zanim będzie sprawa w sądzie i ostateczny pla spłaty wierzycieli? Chciałabym zmienić pracę ale czekam na zakończenie wszystkich spraw związanych z upadłością…. proszę o pomoc

darooo321
    Uczestnik

U mnie w grudniu syndyk złożył wniosek o zatwierdzenie wynagrodzenia , jak zobaczyłem w otrzymanym zaległym piśmie z sądu, złożył też ostateczne sprawozdanie z postepowania upadłościowego, co Sąd zatwierdził przedstawił mi też projekt planu spłaty , który miałem potwierdzić jeśli akceptuję , osobnym pismem podoba taki projekt został przedstawiony wierzycielom , nie wiem czy były sprzeciwy.
    Wszystko działo się na przełomie stycznia i lutego i teraz cisza, na portalu widziałem tylko niedawno tajemniczy wpis ..”przedłożono dokumenty sędziemu” coś tak brzmiącego , nie wiem co to znaczy, ale jest cisza.
    minęły dwa lata jak to ciągnie sie u mnie . Nie wiem jaki bedzie kolejny krok , nie wiem na co czekamy/

darooo321
    Uczestnik

Witam z Łodzi
    Dziś dostałem informację o dacie rozprawy o PSW , odbędzie sie ona w sierpniu 2023 , złożenie wniosku o upadłość to 01 2021 a wiec trwało to troszkę , ale jest światełko w tunelu ,że zbliżamy sie do końca.

pozdrawiam

Jagodowa
    Uczestnik

Strasznie sługo. U mjie 5 kwietnia syndyk złożył projekt planu spłaty do sądu i narazie cisza. Ciekawe czy też to tak długo będzie trwało. Wniosek złożyłam chyba 4 mają jak dobrze kojarzę ale pewna nie jestem

Jagodowa
    Uczestnik

Witam.
    W tym tygodniu składałam oświadczenie że oddałam syndykowi cały majątek. Chciałam zapytać czy wiecie co dalej i ile to jeszcze potrwa do sprawy lub chociaż ile jeszcze będę czekać na termin rozprawy?
    Dziękuję za odpowiedzi.

Przeglądasz 13 wpisów - od 61 do 73 (z 73)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.