Witam,
Jestem nowy na forum. 3 lata temu wpadłem w spirale zadłużeń, miałem manie wielkości myślałem, że wszelkie kredyty , chwilówki itp, spłacem w przeciągu jednego dnia, bo przecież miałem tysiąc pomysłów na biznes, chciałem zostać gwiazdą muzyczną, otworzyć nietuzinkową restaurację, która przynosiłaby ogromne dochody. Od 2014 roku leczyłem się na nerwicę lękową, potem doszły epizody depresji i tak na zmianę. Po latach nieskutecznego leczenia trafiłem na psychiatrę, która postawiła ostateczną diagnozę – choroba afektywna dwubiegunowa. Nie ukrywam, że było to dla mnie jak grom z jasnego nieba, aktualnie jestem w trakcie farmakoterapii , od kilku miesięcy na niskim zasiłku chorobowym. Dziś mamy 6 kwietnia, 21 lutego do Sądowego Wydziału Gospodarczego trafiły moje dokumenty razem z wnioskiem o upadłość. Reprezentuje mnie poważna kancelaria, ale nie ukrywam, że martwi mnie ten brak odzewu ze strony sądu, gdyż ma on 2 miesiące na przyjęcie lub oddalenie wniosku czyli de facto będzie to za 2 tygodnie. Nie zostałem wezwany do uzupełnienia dokumentacji.
Jeśli chodzi o dokumenty, to załączone zostały wszelkie zaświadczenia o leczeniu od starego psychiatry, kopia dokumentacji i zaswiadczenie od nowego oraz wszelkie dokumenty , ktore gromadzilem latami( oprocz dwubiegunowki mam hipochondrie i fobie spoleczną – dziesiatki zrobionych prywatnie badan na czasem irracjonalne bardzo rzadkie choroby, ale moj umysl niestety tak dziala mam obsesje na punkcie tego ze moge byc smiertelnie chory ) Chcialem z tego miejsca zapytac czy mam racjonalne szanse na upadlosc skoro sąd tak milczy, dodam , że mój stan zdrowia nie polepsza się, wciąż ustalamy farmakoterapię, windykatorzy typu kruk itp przysylaja mi pisma, a co za tym idzie mam ogromny lęk, że nic mi już nie pomoże i , że nie mam szans na upadłość. Mam 29 lat, brak jakiegokolwiek majątku, raz pracuję a raz nie ( kilka postępowań o zapłatę długów umorzone z urzędu gdyż komornicy nie mieli mozliwosci sciagania pieniedzy , bo ich fizycznie nie posiadam w wystarczajacej ilosci. Z gory dziekuje za odpowiedz