Umorzenie zobowiązań pomoc

Forum Fora Upadłość konsumencka – pytania Umorzenie zobowiązań pomoc

Otagowane: ,

Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4)
  • Autor
    Wpisy
    Basiaol
    Uczestnik

Witam,
    Od 3 tygodni jestem ”kobietą upadłą”. Jestem osobą niepełnosprawną, utrzymuję się z środków przyznanych mi przez pomoc społeczną. Chciałam się dowiedzieć kiedy powinnam złożyć wniosek o umorzenie zobowiązań czy nie jest za wcześnie?

Basiaol
    Uczestnik

Czemu sygnaturę po ogłoszeniu jest już inna do wysyłania dokumentów przez wierzycieli? Czy wniosek o umorzenie wysyłam na ten adres korespondencyjny z nową sygnatura

tomkasz
    Uczestnik

Z wnioskiem musisz poczekać, aż syndyk zlikwiduje Twój majątek, a wierzyciele zgłoszą wierzytelności. To trochę potrwa.
    Jeśli nic się nie będzie działo w sprawie, to zapytaj za 2-3 miesiące syndyka, czy już możesz składać wniosek o umorzenie wierzytelności bez planu spłat wierzycieli.
    Co do sygnatury to sprawa o ogłoszenie upadłości ma jedną sygnaturę, a po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku o upadłość, czyli po ogłoszeniu upadłości rozpoczyna się właściwy proces upadłościowy, który ma już odrębną sygnaturę.

Z tego, co widzę to chyba bardzo mało wiesz o upadłości, prawda?

Kevin
    Uczestnik

wie, tyle ile prawie każdy upadły na początku drogi, czyli mało, ale czytaj forum, bloga, napisz do Pana mecenasa i napewno znajdziesz odpowiedz, wiekszosc uzytkownikow na tym forum idzie starymi i nie odpowie Ci na to pytanie.
    sygnatura sie zmienila, bo tak ma byc:)

• Ta odpowiedź została zmodyfikowana 2 lata, 11 miesięcy temu przez Kevin.
Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.