sprawozdanie z psw.

Forum Fora Wykonywanie planu spłaty wierzycieli sprawozdanie z psw.

Przeglądasz 8 wpisów - od 16 do 23 (z 23)
  • Autor
    Wpisy
    Wiosna2019
    Uczestnik

Skoro pomylili sygnaturę to napiszę, że takiej sprawy o tej sygnaturze nie mam. Jest i owszem moja sprawa, która została zakończona stwierdzonym wykonaniem planu spłat i umorzeniu reszty i dołączę wszystkie postanowienia.

Wiosna2019
    Uczestnik

Panie mecenasie wyjaśniło się. Sąd wezwał mnie do przedstawienia czterech wpłat wraz z wnioskiem o stwierdzenie wykonania planu spłat. Nie wiem jak to się stało były to cztery ostatnie raty do wierzyciela. Nie zamieściłem ich? Nie wiem. Faktycznie w danych trzymanych na nośniku nie miałem screenów właśnie z tych wpłat. Dobrze, że w ogóle je posiadam (historia banku).

Wiosna2019
    Uczestnik

Choć nie.

Kiedyś w 2021 roku sąd wezwał mnie do złożenia realizacji z częściowego planu spłat do połowy 2021 zrobiłem to bez wspomnianych rat. Następnie co miesiąc wykonałem 4 raty i złożyłem całościowy wykonany plan spłat wraz wpłatami. Sąd zatwierdził i jest prawomocnie wykonany plan spłat wraz z umorzeniem. Jak widać sąd pod nową sygnaturą całkowicie pominął to pismo i że plan spłat został wykonany i prawomocnie (portal sądu) zatwierdzony.

perse
    Uczestnik

chyba chodzi ci o coroczne sprawozdanie z PSW? Jeśli tak to do końca kwietnia za poprzedni rok.

Wiosna2019
    Uczestnik

Nie w tym rzecz, nie miałem rocznego sprawozdania z PSW, ponieważ ten wykonany w jednym roku kalendarzowym. Ja już zaniosłem pismo do sądu, to co sędzia chciał. Z zapytaniem dlaczego, skoro cały plan spłat wykonany i zatwierdzony prawomocnie. Sprawa zakończona 1,5 roku temu.

d_z_p
    Uczestnik

W 2022 roku spłaciłem całość PSW. 9 Lutego 2023 wydano postanowienie kończące moją upadłość. Czy za 2022r. składam jeszcze sprawozdanie ?

Wiosna2019
    Uczestnik

Zaniosłem do sądu pisma, opisałem sytuację. Sędzia totalnie pominął swoją pomyłkę, w ogóle się do niej nie odniósł!. Zatwierdził wszystko i ponownie sekretariat rozsyła pisma do wszystkich. Syndyk mocno zdziwiony zaistniałą sytuacją, więc musiałem wyjaśnić co i jak. To pewnie nie koniec, bo przecież syndyk już raz wpisał wszystko do MSiG i przecież ponownie robił tego nie będzie, bo dlaczego?. W zasadzie na tego sędziego powinno się złożyć jakieś zażalenie lub zgłosić sprawę w samym sądzie, ale co to da i czy warto się kopać?!.

Wiosna2019
    Uczestnik

Czekam na list z prawomocnością już trzy miesiące, nie za długo?. Wniosek oczywiście opłacony.

Druga sprawa z że tak powiem powtórnym PSW już prawomocne, nie mogło być inaczej.

Przeglądasz 8 wpisów - od 16 do 23 (z 23)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.