sprawozdanie z psw.

Forum Fora Wykonywanie planu spłaty wierzycieli sprawozdanie z psw.

Przeglądasz 15 wpisów - od 1 do 15 (z 23)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywne

Witam.
    Czy coroczne sprawozdanie z wykonywania psw trzeba wysłać tylko do sądu, czy do wszystkich wierzycieli.

Anonim
    Nieaktywne

Sprawozdanie składasz tylko do Sądu.

Ola12
    Uczestnik

Witam
    Pierwszy raz musze dokonać sprawozdanie z psa.
    Niestety nie jest dla mnie jasne czy muszę
    Wszystkie dochody rodziny rośnie z załączyć tj.
    Alimenty i 500 plus czy tylko PIT?
    Czy muszę dołączyć opłaty stale takie jak czynsz energia oraz opłaty z tytułu najmu mieszkanie ?

adw. Michał Hajduk
    Administrator

Zarówno wzór sprawozdania, jak i wszystkie informacje dotyczące jego treści znajdują się na stronie mojego bloga. Żadnych informacji o opłatach się nie przedstawia. Przedkłada się potwierdzenia uiszczenia poszczególnych rat planu spłaty wierzycieli, informacje o źródłach i wysokości własnych przychodów, a nie innych członków rodziny, PIT za poprzedni rok oraz informacje o nabywanych składnikach majątku o większej wartości.

Wiosna2019
    Uczestnik

zarządzenie Uwagi: wezwać upadłego do złożenia ostatecznego sprawozdania z wykonania planu spłaty w VGUp XX/YY wraz z potwierdzeniem wpłat.

Nieźle, plan spłat dawno wykonany zatwierdzony, prawomocny. Cała upadłość zakończona a tu takie rzeczy. W dodatku numer sygnatury pomylony (nie zgadza się YY). To info z portalu sądu, teraz pewnie na dniach list z sądu i znowu się zacznie?.

adw. Michał Hajduk
    Administrator

Wydaje mi się, że ktoś w sądzie pomylił sprawy. Niestety zdarza się 🙂

Wiosna2019
    Uczestnik

Witam, bardzo dziękuję za odpowiedź. Sędzia nowy w mojej sprawie, ehhh przecież już po sprawie. Nie wiem skąd się wziął i skąd taka decyzja, skoro już po sprawie jest?!. Naszukałem się wszystkich pism, ale mam. Mam i pismo o PSW (moje) jak i stwierdzenie o wykonaniu PSW i umorzeniu reszty. Co jeszcze mogę napisać w ewentualnej odpowiedzi do sądu?.

Wiosna2019
    Uczestnik

Pomyłka jako nie mojej sprawy to nie jest, bo są wszystkie dane wierzycieli, syndyka i moje. Ta jedna cyfra co się nie zgadza to pomyłka tz czeski błąd zamiast 9 jest 6. Sprawa została zarejestrowana jako GUu prawie rok temu, a pół roku po zakończeniu mojej upadłości. W tej sprawie jest jeden dokument o przechowywaniu akt w składnicy i tyle, nie ma też żadnych czynności oprócz wyznaczenia sędziego. No i teraz na portalu jest to…

Zarządzenie Uwagi: wezwać upadłego do złożenia ostatecznego sprawozdania z wykonania planu spłaty w VGUp XX/YY wraz z potwierdzeniem wpłat

Jak pisałem wcześniej plan spłat wykonany i zatwierdzony 1,5 roku temu.

Wiosna2019
    Uczestnik

Ostateczne sprawozdanie w wykonania planu spłat, nie robiłem sprawozdania ponieważ cały plan spłat wykonałem w jednym roku i sprawa się zakończyła

Rozstrzygnięcie:
    stwierdzenie wykonania planu spłaty

Otrzymałem pocztą dokument o wykonaniu PSW i umorzeniu reszty to myślę, że to był koniec? Może się mylę i będę musiał napisać to ostateczne sprawozdanie o które wzywa sąd???.

adw. Michał Hajduk
    Administrator

Wygląda na to, że sąd zastosował jakąś bardzo kreatywną interpretacje przepisów. Jak dla mnie sprawa jest definitywnie zakończona i takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Ciekawe co by sąd zrobił gdyby Pan nie złożył ostatecznego sprawozdania – uchylił prawomocne stwierdzenie wykonania PSW? To byłby jakiś absurd.

Wiosna2019
    Uczestnik

Dzięki, no cóż znowu trzeba będzie drukować przelewy i pisać pismo. Nie omieszkam napisać, że sprawa jest już zakończona i dołączyć dokument potwierdzający.

Wiosna2019
    Uczestnik

Acha ten prawomocny plan spłat jest, ale dokumentu z prawomocnością nie mam, bo nie wystąpiłem o taki. Czy nie złożyć teraz pisma do sądu o prawomocność PSW jeszcze przed dotarciem tego listu z sądu?. Czy teraz taki dostanę minęło prawie 1,5 roku. I czy jest opłata za taki wniosek?.

adw. Michał Hajduk
    Administrator

Opłata 20 zł. Nie ma żadnego terminu. O wydanie odpisu jakiegokolwiek postanowienia ze stwierdzeniem prawomocności można wystąpić w każdym czasie.

Wiosna2019
    Uczestnik

Dziękuję, jutro zaniosę taki wniosek. Myślałem, że już nigdy nie będzie potrzebny jednak jak widać życie zaskakuje i lepiej posiadać.

matt
    Uczestnik

Witam mam pytanie,do kiedy trzeba złożyć PSW?.

Przeglądasz 15 wpisów - od 1 do 15 (z 23)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.