PSW a zmiana sytuacji rodzinnej

Forum Fora Wykonywanie planu spłaty wierzycieli PSW a zmiana sytuacji rodzinnej

Przeglądasz 1 wpis (z 1)
  • Autor
    Wpisy
    tomasz8508
    Uczestnik

Witajcie,
    W 2020 otrzymałem prawomocny PSW który jest spłacany do tej pory bez problemow i jest wykonywany. W kwietniu składam następne sprawozdanie z wykonania PSW za rok ubiegly i w tym zakresie nie ma problemu. Problem jest inny. Obecnie jestem na świadczeniu pielegnacyjnym na dziecko a co za tym idzie- brak mozliwosci zarobkowania. Ow swiadczenie konczy sie w maju 2023 (wygasa ustawa covidowa ktora przedluzala m.in orzeczenia o niepelnosprawnosci). Decyzji nowej jeszcze nie mam – czekam na komisje. Czy w przypadku gdy jednak lekarz „uzdrowi” dziecko w taki sposob ze śp nie bedzie sie nalezalo to moge zlozyc wniosek o zakonczenie i umorzenie pozostalej czesci PSW? Sytuacja jest jeszcze bardziej skomplikowana bo okazalo sie (juz podczas post upadl) ze rowniez moja zona jest chora, niepelnosprawna oraz niezdolna do samodzielnej egzystencji (choroba neurologiczna). czy ktos mial podobna sytuacje i udalo mu sie albo zmniejszych/wydluzyc psw ze wzgledu na zmiane sytuacji materialno-bytowej lub calkowicie zamknac PSW?

Przeglądasz 1 wpis (z 1)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.