Po ustaleniu wynagrodzenia syndyka co dalej

Forum Fora Po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej Po ustaleniu wynagrodzenia syndyka co dalej

Otagowane: 

Przeglądasz 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12)
  • Autor
    Wpisy
    juan76_am
    Uczestnik

W grudniu sedzia prowadząca moje postępowanie upadłościowe wyznaczyła losowo sędziego do wyznaczenia wynagrodzenia syndyka. Orzeczenie w tej sprawie wydano na początku stycznia i od tego czasu nic w sprawie się nie dzieje. Kiedy syndyk będzie mógł pobrać swoje wynagrodzenie? Czy teraz sędzia ponownie wyznaczy losowo sędziego do ustalenia planu splat? Propozycje spłat syndyk złożył w styczniu. Czy sądy teraz wyznaczają rozprawy w sadzie w tej sprawie czy odbywa się to na posiedzeniu niejawnym?Z góry dziękuję za odpowiedź

corda123
    Uczestnik

Ja otrzymałam od syndyka propozycję planu spłat, na którą w pełni się zgodziłam. Mimo wszystko został wyznaczony termin rozprawy celem ustalenia planu spłat. Również myślałam, że się bez tego obędzie, ale jednak czeka mnie rozprawa.

tomek001
    Uczestnik

u mnie wszystko odbylo sie na niejawnych rozprawach, ani odnosnie ogloszenia upadlosc ani odnosnie ustalenia planu splat nie jezdzilem i nie bylem wzywany na zadne rozprawy. Swoja droga, po co ? skoro wszystkie informacje odnosnie mojego stanu majatkowego, sytaucji rodzinnej sad ma we wniosku o upadlosc i ewentualnie pozniejszych pismach?

juan76_am
    Uczestnik

Zmieniłem adres, źle zrozumiałem syndyka i myślałem, że wystarczy tylko ze go o tym poinformuje. Tymczasem sąd wyslal pismo w sprawie wynagrodzenia na mój stary adres. Odkryłem to na portalu. Odebilem na poczcie ta przzesylke i wysłałem od razu pismo do sądu z informacja o nowym adresie. Teraz się boje czy nie będę mieć jakiś problemów przezwolenia to ze odebrałem ten list wysłany na stary adres i czy może to wpłynąć na prawomocnosc orżyczenia w sprawie wynagrodzenia syndyka. Ktoś może się orientuje co w takiej sytuacji?

Anonim
    Nieaktywne

Nie będzie z tym problemu. Na szczęście było to pismo informujące o ustaleniu wynagrodzenia dla syndyka. Gorzej by było gdyby to było jakieś postanowienie i termin np 7 dni na wniesienie ewentualnego zażalenia bądź złożenie w takim terminie jakiegoś pisma, wyjaśnień.
    A tak poza tym, pod starym adresem zawsze mógł jeszcze mieszkać jakiś Twój znajomy, który by Ci przekazał informację o liście albo nawet go dla Ciebie odebrał.

juan76_am
    Uczestnik

Było to postanowienie w sprawie wynagrodzenia z 7 dniowym terminem zażalenia. A przesyłkę odebrałem osobiście co najwyżej ew znajomy mógł mi awizo donieść Marowie się bo to posTarnowie nie się jeszcze nie uprawomcnio W informacji w sadzie mi powiedzieli ze ponieważ wpłynęło moje pismo to ściągnęli z kalendarza na podstawie którego po 30 dniach się uprawamacnia i teraz leży i czeka u sędziego

juan76_am
    Uczestnik

Czy ktoś miał może podobny przypadek? Wciąż czekam na zarządzenie o prawomocnosci. Może powinienem wysłać do sądu jakieś wyjaśnienia?

citas
    Uczestnik

Witam, w zeszłym tygodniu sąd zaakceptował wynagrodzenie dla Syndyka, ile czasu czeka się na sprawę kończąca po tej decyzji

Anonim
    Nieaktywne

u mnie minęło około 2 mcy do ustalenia psw, ale nie ma reguły.

Anonim
    Nieaktywne

Od lutego , kiedy sąd ustał l wynagrodzenie syndyka nic nie drgnelo. Oprócz tegoż że sędzia komisarz misarz odeszła na emeryturę. W maju wylosowali kolejnego efziego

Mona1984
    Uczestnik

Witam, Mam pytanie na początku lipca br odbyła się niejawna rozprawa o ustalenie wynagrodzenia dla Syndyka. Ile od tego czasu w Krakowie czeka się na rozprawę o ustalenie PSW? Jakie macie doświadczenia z sądami w Krakowie, czy odbywała się rozprawa czy na posiedzeniu niejawnym? Dodam, ze w marcu Syndyk złożył propozycje PSW oraz ja. Dzięki

Anonim
    Nieaktywne

Jak napisałem wyżej. W lutym sąd wydał postanowienie o wysokości wynagrodzenia dla syndyka. 16 sierpnia mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie planu spłaty. Otrzymałem pismo z sądu. Organizuje według pisma rachunki za czynsze, abonamenty , media , leczenia. No i pity za 3 lata. Jestem emerytem i nie posiadam innych dochodów. Propozycja syndyka opiewała na 483zl miesięcznie przez 9 miesięcy ale to było w listopadzie ubiegłego roku. Może coś izej ugram na rozprawie w stosunku do tego co syndyk zaproponował
    Sąd warszawski

Przeglądasz 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.