Ile poczekam na plan spłaty?

Przeglądasz 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywne

Witam wszystkich. 12.07.2021 sąd w Poznaniu ogłosił moją upadłość. 22.07 byłem u syndyka dostarczyć mu wszystkie dokumenty jakie sobie zażyczył. 23.09. Syndyk dostał od sądu nakaz zgłoszenia w terminie do 2 miesięcy propozycji planu splaty lub jego braku. Jak myślicie ile czasu może jeszcze minąć do zatwierdzenia planu spłaty? Chciałbym już zmienić pracę na lepiej płatną i czekam na ten plan.

Snajper
    Uczestnik

Ja w kwietniu ogłoszona upadłość i dalej cisza także może jeszcze potrwać

Anonim
    Nieaktywne

U mojego męża upadłość z lutego,we wrześniu plan spłaty,własnie stal się prawomocny,czyli około 7 mcy

Snajper
    Uczestnik

No ja pół roku i cisza

Snajper
    Uczestnik

@perse a na ile mąż dostał raty w jakiej kwocie i przy jakich zarobkach jeśli można spytać 😉 bo ja jestem przed PSW

Anonim
    Nieaktywne

@perse jak długo czekał na prawnomocne PSW Pozdrawiam

Anonim
    Nieaktywne

To jest trochę niezrozumiałe,mąż przy wykazanych dochodach rodziny netto 4700(ja nie pracowałam,rodzina 3 osoby) dostał 1000 zł na 36 mcy- dwa lata temu moja upadłość prawie te same dochody,200 zł na 36 mcy,inny sędzia,zupełnie inne ustosunkowanie się do sprawy.Teraz to PSW jest jakieś dużo wyższe.
    Prawomocność Psw mniej więcej po 1,5 mca od zasadzeniu planu spłat.Ale pamiętaj,ze prawomocności nikt ci do domu nie przyśle,możesz zadzwonić do sekretariatu sadu i dowiedzieć sie czy psw jest juz prawomocne. Jeśli chcesz mieć to na papierze (a może się przydać)musisz wystąpić z wnioskiem do sadu, płaci się za to 20 zł i wtedy ci przysyłają.

Anonim
    Nieaktywne

Hejka moja upadłość ogłoszona została w sierpniu 2020 a psw.w maj 2021r. Na uprawomocnienie czekałam do 28 lipca. W sierpniu zaczęłam spłacać moich wierzycieli 400 zł. przez 36miesiecy. przy zarobkach na dzień dzisiejszy ok 3000tys.

Anonim
    Nieaktywne

Jeśli syndyk zaproponuje duża kwotę to możesz zaproponować swoją, a tak nawiasem mówiąc zbieraj wszystkie rachunki,za mieszkanie, gaz, prąd, wodę, napisz również ile wydajesz na jedzenie, środki czystości, leki,i na nieoczekiwane wydatki a tagze na dojazd do pracy itd. Ja też miałam zaproponowana przez syndyka większą kwotę ale prosiłam i zaproponowałam taka aby było mnie stać płacić bo przecież na tym to chyba polega.

Przeglądasz 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.