Historia Tomka , hazard

Przeglądasz 9 wpisów - od 16 do 24 (z 24)
  • Autor
    Wpisy
    sajmon277
    Uczestnik

Mógłbyś przesłać wniosek swój bym miał się czym wzorować pisząc swój wniosek.

sajmon277
    Uczestnik

Mógłbyś udostępnić swój wniosek jako wzór? Bo będę pisał i 90% to to samo u mnie.
    Pozdrawiam

tomek001
    Uczestnik

Wniosek jest dość prosty do wypełnienia, mi to zajęło jakieś dwa dni (a najdłużej to lista wierzycieli i data wymagalności długu, bo gdy grałem miałem gdzieś u kogo biore pożyczke i ile i kiedy mam spłacić, a potem odszukiwałem swoich wierzycieli) , reszta to pikuś. Wniosku naturalnie nie prześle bo musiałbym wszystko wykreślić bo są tam moje dane i opis mojej historii, składu rodziny itp. Jeśli masz problem chętnie pomogę. Pisz tutaj jakby co. Nie jest to trudne, zresztą są poradniki na YT jak go wypełnić.

A co do mojego tematu prawomocności dostałem maila z sądu, że dostanę informacje o prawomocności e-mailem.. Także czekam. 11 lutego było postanowienie.

• Ta odpowiedź została zmodyfikowana 1 rok, 6 miesięcy temu przez tomek001.
    • Ta odpowiedź została zmodyfikowana 1 rok, 6 miesięcy temu przez tomek001.
    tomek001
    Uczestnik

Dostałem prawomocność postanowienia!

tomek001
    Uczestnik

Ostateczne podsumowanie mojej upadłości.

1. Maj 2021 wyslanie wniosku o upadlosc
    2. Czerwiec 2021 ogloszenie upadlosci przez Sąd
    3. Czerwiec 2021 wizyta syndyka w domu
    4. Czerwiec-wrzesien – licytacja majątku
    5. Grudzien 2021 ostateczny plan podziału
    6. Styczen 2022 rozprawa o planie spłat
    7. Luty 2022 prawomocność PSW

W masie upadlosci zebrałem ok 4000zł, koszty postępowania okolo 7500zł.

Plan spłat na 24 miesiące po 310zł każda rata, pierwsze sześć rat na koszty postępowania, reszta dla wierzycieli. Koniec spłacania Marzec 2024.

Długów które zgłosiłem do syndyka około 28 tys złotych
    Długi które wierzyciele zgłosili około 15 tys.
    Na jedenastu wierzycieli zgłosiło się pięciu.

Osobiście nigdy nie wezmę więcej pożyczki czy kredytu, wolę jeść chleb z mlekiem niż żyć na łasce banku.

Życze wszystkim powodzenia w wychodzeniu z zadłużenia. Nie żałuję decyzji o upadłości, długi nie były duże ale same odsetki rocznie to było około 3 tys złotych.

Pozdrawiam

tomek001
    Uczestnik

Wpadam od czasu do czasu na forum popisac. U mnie juz trzecia rata niedlugo pojdzie na splate, jeszcze 21 i wolny od dlugow. Nigdy wiecej nie wezme niczego na raty, chocbym mial zrec chleb z mlekiem ;D

Kevin
    Uczestnik

z Twoim ostatni zdaniem się zgadzam, żadnego kredytu więcej, choć jak jest możliwość rat 0% to korzystam, ale co do upadłości to ja przy Twoim zadłużeniu tzn. 28 000 nie zdecydowałbym się na upadłość, 28 000 to dość mała kwota, ale może Ty miałeś jakiś ważny powód, nie mnie oceniać, Twój wybór.

perse
    Uczestnik

Oj, Kevin a jakim cudem korzystasz z rat 0 % ? Mi nawet na allegro na raty odmawiają, nieważne ,ze już po upadłości i dawno po prawomocnym umorzeniu długów, nie i już bo była upadłość i w BIK nadal jesteś niewiarygodny.

Kevin
    Uczestnik

no przyznam, ze wiekszosc odmow dostawalem, ale kilka razy sie udalo:) znaczy 2 razy:)
    raz była dziwna sytuacja, nie chcieli ze mna odpisac umowy abonamentowej z nowym telefonem, ale
    konsultant cos tam pozmienial i sie dalo, ale sama umowa bez telefonu, do dzisiaj nie wiem o co w tym chodzi,
    ale jak bedzie mi cos niezbednie potrzebne to znowu bede probowal z ratami 0%.

Natomiast oferta karty kredytowej cały czas wisi i czeka na mnie, ale mnie to nie interesuje, co jakis
    czas dzwoni konsultant z banku i probuje mi wcisnac, ale nie chce, z dala od tego sie trzymam:)

Przeglądasz 9 wpisów - od 16 do 24 (z 24)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.