Dlugotrwajaca sprawa

Forum Fora Po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej Dlugotrwajaca sprawa

Przeglądasz 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywne

Witam mam pytanie o moja upadlosc ktora toczy sie nadal a wniosek skladalem w pazdzierniku 2019 roku…
    Przez ten caly okres z wynagrodzenia okolo 2200-2400 netto w zaleznosci od miesiaca za prace byly potracane kwoty ktore zostaly wysylane do syndyka, tak samo mam przez 3 lata przekazany zwrot podatku z uwagi na ulge prorodzinna (3 dzieci) do syndyka.
    Moja sytuacja sie pogorszyla z uwagi na chorobe i przebywam na urlopie bezplatnym poniewaz zus mi cofnal zwolnienie lekarskie, i zostalem bez srodkow do zycia…
    Na chwile obecna syndyk probuje sprzedac samochod ktory jest w masie upadlosci po raz 3 mysle ostatni…
    Po rozmowie z pania z biura oznajmila mi ze syndyk prawdopodobnie bedzie wystepowal do sadu z informacja o planie splaty.
    Prosze o informacje co mnie moze czekac czy brak planu splaty jest mozliwy? No i co z tymi srodkami ktore pracodawca przekazywal do syndyka, z urzedu skarbowego i co z autem ktorego najprawdopodobniej nikt nie kupi.
    Dziekuje za wszelkie informacje

adw. Michał Hajduk
    Administrator

O ustaleniu planu spłaty wierzycieli decydują możliwości zarobkowe, jak i koszty niezbędnego utrzymania. Sąd bada czy daną osobę stać na ponoszenie dalszych spłat na rzecz wierzycieli. Na forum, jak i blogu jest mnóstwo informacji na ten temat.

Środki dotychczas zgromadzone przez syndyk są w pierwszej kolejności przeznaczane na pokrycie kosztów postępowania, w tym wynagrodzenie syndyka. To co zostanie jest rozdzielane między wierzycieli ujętych na liście wierzytelności.

Jeżeli samochód nie zostanie sprzedany przez syndyka, to zostanie on wyłączony z masy upadłości, a tym samym Pan pozostanie nadal jego właścicielem.

Anonim
    Nieaktywne

Ok dziekuje za odpowiedz.

Anonim
    Nieaktywne

Tu jeszcze zapytam bo w dowodzie rejestracyjnym jest wbity bank jako wspolwlasciciel co w tym przypadku?

adw. Michał Hajduk
    Administrator

Jeżeli samochód „wraca” do Pana, to nic się nie zmienia. Bank pozostaje współwłaścicielem. Przy czym nie znam warunków wpisania banku jako współwłaściciela. Proszę sprawdzić umowę zawartą z bankiem.

Przeglądasz 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.