BIK

Przeglądasz 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywne

Dzień dobry,
    proces upadłości konsumenckiej zakończyłam jakiś rok temu. Wszystko poszło dość sprawnie i w miarę szybko. Wszystkie moje zadłużenia u wierzycieli zostały umorzone. Nie rozumiem dlaczego nadal w historii BIK status moich pożyczek widnieje jako niespłacony. Zgodnie z prawem upadłościowym, całość zadłużenia miało spłacić Państwo. Będę wdzięczna za informacje odnośnie nie zrozumiałego dla mnie wygenerowanego raportu BIK, w którym nadal widnieje zadłużenie. Dziękuję i pozdrawiam

Anonim
    Nieaktywne

Niestety ,banki same z siebie nic nie robią ,nie wiem dlaczego tak jest ale jest ,trzeba wystosować do nich oficjalne pismo, żeby wykreślili twój dług z bik jako już nie istniejący, inaczej będzie tam wisiał latami.

Anonim
    Nieaktywne

Bardzo dziękuję za informację! Pozdrawiam

Anonim
    Nieaktywne

W czerwcu zakończyłem upadłość konsumencka. Chciałbym wyczyścić BIK, żeby przynajmniej móc wziąć coś na raty, albo jakiś niewielki kredyt. Możecie mi podpowiedzieć co mam zrobić, może macie namiary do jakiejś firmy która zajmuje się czyszczeniem BIKU? Z tego co wiem to i tak pozostaje informacja w BIKU o upadłości i jestem ciekaw czy ta informacja nie skreśla całkowicie możliwości wzięcia np. lodówki na raty. Doradźcie mi co mam zrobić.

loar
    Uczestnik

Moim zdaniem to że dług sie przedawnił, lub został umozony, nie znaczy że długu nie ma, cały czas będziesz dłużnikiem tylko nie musisz spłacać 😉 A z drugiej strony wiem że faktycznie trzeba wystosowac jakiś list do BIK z prosbao wyczyszczenie danych, ale dopieromożesz cofnać zgode na przetwarzanie swooich danych przez nich po okresie 5 lat od wygasniecia obowiązku spłaty długu, zerknij tutaj:
    https://www.bik.pl/poradnik-bik/kiedy-mozna-prosic-o-usuniecie-danych-z-bik?

Przeglądasz 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.